Het unieke kussen met leren label is gemaakt van handgevilt wolvilt van prachtige, pure, warme, zachte en ongeverfde IJslandse wol.

Het kussen heeft een buitencover van vilt en is gevuld met een eendenveren binnenkussen. Dit duurzame binnenkussen is dier- en milieuvriendelijk in Nederland geproduceerd.

De vilten cover heeft een rits aan de onderzijde. Hierdoor is ook de effen achterzijde van het kussen bruikbaar. Het kussen is verkrijgbaar in diverse ontwerpen: dipdye, streep, dip en effen. Het kussen is o.a. verkrijgbaar in de afmetingen: 35 x 50 cm, 50 x 50 cm, 40 x 60 cm en 50 x 70 cm.

De items van puur-en-uniek zijn uitsluitend verkrijgbaar als custom-order, zodat er een passend en persoonlijk item ontstaat. Overleg over de gewenste kleuren en het ontwerp volgt na ontvangst van uw opdracht!

Door de wereldwijde belangstelling voor de items van puur-en-uniek en de onwerkbare werkplanning die dat met zich meebracht, heb ik mijn focus moeten verleggen. Deze ligt daarom vooral op de viltwandkunst en objecten. De woonitems zullen alleen beschikbaar zijn wanneer de werkplanning dat toe laat. Dat is op dit moment niet het geval. Informeer gerust naar de verwachtingen voor de nabije toekomst.