puur-en-uniek… dat ben ik, Cora ten Brinke-Lindhout. Coor, voor de mensen om me heen.

Gezegend met een beeldend vermogen en een altijd aanwezige “scheppingsdrang”, waarin ook mijn tuinplannen voor puur buiten hun oorsprong vinden. Ik kom thuis in de natuur, waar mijn hart klopt in verbinding met mijn Schepper.

Daarnaast ligt mijn kracht in het luisteren naar wensen van opdrachtgevers, het interpreteren daarvan, het zien van mogelijkheden en durven benoemen van onmogelijkheden. Gecombineerd met het verlangen om te scheppen, ontstaan er unieke en persoonlijke objecten en items. Daarbij word ik gaandeweg geïnspireerd door het veelal natuurlijke materiaal waar ik gebruik van maak waarna vorm en uitvoering volgen. Door het gebruik van die duurzame en natuurlijke materialen wil ik graag de waardering en het respect voor onze natuur terugbrengen in onze binnen- en buitenruimtes en daardoor in ons hart.

De afgelopen jaren waren voor puur-en-uniek, en dus voor mij, bijzonder. Opdrachten uit de hele wereld, conceptstores, interieurdesigners en – stylisten en anderen die geïnteresseerd waren in samenwerking. Eén van de hoogtepunten was prime-time één minuut Coor als jonge Nederlandse designer in een uitzending van “vtwonen | weer verliefd op je huis”. Een ander hoogtepunt is de expositie van een object in de tuin van fruitful city, tijdens de Floriade in Almere (van april t/m oktober 2022).

Wow, verwonderd kijk ik terug op een pad van zoeken, ontdekken, vormen en beeld geven. En ik zie zeker uit naar wat er nog meer op dit pad gaat komen…

Vragen? Opmerkingen? Neem gerust contact op!

Cora ten Brinke-Lindhout | puur-en-uniek