puur-en-uniek ontwerpt pure en unieke items die met liefde uitgevoerd worden. En waar na aankoop van deze producten met niet minder liefde van genoten wordt.

Verantwoord ondernemen, zowel op het gebied van duurzaamheid als maatschappelijk, zie ik daarbij als mijn opdracht en als een verrijking van mijn ondernemerschap.

puur-en-uniek: duurzaam verantwoord

puur-en-uniek wil graag waardering en respect voor onze natuur terugbrengen in interieurs en daarmee in ons hart. Vandaar de keuze voor pure en natuurlijke materialen, zoals zuiver scheerwol, leer, wolvilt, jute, enz. Materialen die van zichzelf kleur hebben en materialen die léven. Materialen waar je van gaat houden…

Daarbij is er vooral ook aandacht voor de herkomst van het materiaal, dat liefst zoveel mogelijk geproduceerd en verwerkt wordt met respect voor de natuur. Waar dat niet mogelijk is of er geen natuurlijk alternatief voorhanden is, wordt gezocht naar gerecyclede materialen of andere natuurvriendelijke alternatieven.

De wol van IJslandse schapen, die gebruikt wordt voor de collectie wonen, is zo’n puur product. Het IJslandse schapenras is door de eeuwen heen nooit gemengd met andere schapenrassen. Daardoor produceren ze wol die bijzonder van structuur is en hierdoor met geen andere wolsoort te vergelijken is. Tijdens het verwerkingsproces wordt alleen gebruik gemaakt van energie uit aardwarmte en waterkrachtcentrales. Dus een prachtig en puur product, die IJslandse wol!

De zoektocht naar mooie en pure materialen zal zich blijven voortzetten, daarbij volg ik mijn hart in de liefde voor het materiaal. De ontwerpen van puur-en-uniek zijn ook niet specifiek trendvolgend maar mooi in hun eenvoud en puurheid. Kortom: gemaakt voor méér dan een woonseizoen.

puur-en-uniek maakt niet alleen keuzes bij het gebruik van de materialen maar voorziet bijvoorbeeld ook in de eigen energiebehoefte door middel van zonnepanelen en daarnaast, indien nodig, door het afnemen van uitsluitend groene energie, geproduceerd door een windmolen waarin puur-en-uniek een zogenaamd belang heeft.

Bij verzending van producten maakt puur-en-uniek zoveel mogelijk gebruik van gerecyclede materialen en hergebruik van bijvoorbeeld verzenddozen. Waar dat niet mogelijk is, wordt gezocht naar verantwoorde verzend- en verpakkingsmaterialen. Zoals het gebruik van papier met FSC-keurmerk. Het wordt op prijs gesteld als u de verzend- en verpakkingsmaterialen zoveel mogelijk ook hergebruikt of via afvalscheiding in uw gemeente in laat zamelen.

puur-en-uniek: maatschappelijk verantwoord

Op deze aarde leven we niet alleen en als individu maar samen met anderen waarvan de één minder kansen om zichzelf te ontwikkelen lijkt te krijgen dan de ander. Gewoonweg omdat diegene leeft in een ander land, in een andere cultuur of in een andere samenleving.

Om te ondernemen met een meerwaarde sponsort puur-en-uniek vanuit de bedrijfswinst het vrouwenproject “ElizaYo”, een project waar werkloze en kansarme vrouwen en tienermeisjes in de townships in de regio Kaapstad (Zuid-Afrika) de kans krijgen om een praktische textielopleiding te volgen zodat ze zichzelf kunnen ontwikkelen, in hun levensonderhoud kunnen gaan voorzien en, niet minder belangrijk, groeien in hun gevoel van zelfvertrouwen en eigenwaarde.