Op 14 april 2022 opent Floriade haar poorten een half jaar lang in Almere. Hier worden binnen het thema “Growing Green Cities” allerlei oplossingen van innovators uit binnen- en buitenland getoond, die onze steden leuker, mooier en duurzamer maken.

De kerken van Almere hebben elkaar gevonden in het project “fruitful city”. Zij bouwen op hun kavel een duurzame tiny church en richten er een tuin met 12 kunstobjecten en een labyrint in. Met de presentatie van de tuin en de tiny church vraagt stichting “kerk op de Floriade” aandacht voor de schoonheid van de natuur, Gods schepping en onze zorg voor de aarde.

De 12 kunstobjecten in de tuin beelden stuk voor stuk één van de vruchten van geloof uit. Zoals liefde, vrede en geduld. Ik koos voor zachtmoedigheid waarbij ik verbeeld dat zachtmoedigheid het vanuit een warm en liefdevol hart omarmen van de ander is. Ongeacht wie of wat hij of zij is of doet. Daarbij doe ik een stap terug, juist om dichterbij de ander te komen. Dat vraagt, behalve liefde, ook moed. Daarom krijgen in mijn object “zalig zachtmoedig” zachte en natuurlijke materialen een stevige, robuuste basis.

Stevig in de klei staan, gegrond in je geloof. En vandaar uit je geloof léven. Dat.

Binnenkort volgen beelden van het object!