Op 14 april 2022 opende de Floriade haar poorten een half jaar lang in Almere. Hier werden binnen het thema “Growing Green Cities” allerlei oplossingen van innovators uit binnen- en buitenland getoond, die onze steden leuker, mooier en duurzamer maken.

De kerken van Almere vonden elkaar in het project “fruitful city”. Zij bouwden op hun kavel een duurzame tiny church en richtten er een tuin met 12 kunstobjecten en een labyrint in. Met de presentatie van de tuin en de tiny church vroeg stichting “kerk op de Floriade” aandacht voor de schoonheid van de natuur en onze zorg voor de aarde.

De 12 kunstobjecten in de tuin verbeeldden stuk voor stuk één van de vruchten van geloof uit. Zoals liefde, vrede en geduld. Ik koos voor zachtmoedigheid waarbij ik verbeeldde dat zachtmoedigheid het vanuit een warm en liefdevol hart omarmen van de ander is. Ongeacht wie of wat hij of zij is, denkt of doet. Daarbij doe ik een stap terug, juist om de ander dichterbij te laten komen. Dat vraagt, behalve liefde, ook moed. Daarom kregen in mijn object “zalig zachtmoedig” zachte en natuurlijke materialen (vilt en wilgentakken) een stevige, robuuste basis (oude meerpaal en een cortenstaal cover).

Stevig in de klei staan, gegrond in je geloof. En vandaar uit je geloof léven. Dat.